Арбитражни залози

Арбитражните залози са един изключително хитър и сполучлив начин да си гарантирате сигурни и добри печалби в сферата на онлайн залозите. За тях често можете да чуете, че спадат към т.нар. “сигурни залози”, доколкото в тази сфера може да има такива. Научавайки повече за тях обаче ще се уверите, че действително ако вие изиграете картите си правилно, то шансът да претърпите загуба е почти нулев. Нужен е обаче опит в сферата на залозите, познаване на материята и правилни изчисления, които да ви донесат така бленуваната печалба.

Какво представляват арбитражните залози? Казано накратно, тук се взимат предвид разликите в пазарите, а самият коефициент изиграва ролята на цена. Без да се изискват каквито и да е познания от ваша страна по отношение на отбори, играчи, статистики и т.н., основната цел е да направите така, че за вас да има нулев шанс за загуба, а печалбата ви да е сигурна.

Обяснено с няколко думи, за арбитражни залози говорим тогава, когато сте заложили на всички възможни събития в определена среща. В този случай вашата печалба ви е гарантирана, като резултатът от съответния мач няма никакво значение за вас.

Но как точно действат т.нар. арбитражни залози?

Нека да вземем за пример тениса, върху който много хора обичат да залагат. Ако поставите залог върху всички възможни изходи на един мач, но използвайки услугите на само един букмейкър, тогава ще бъдете на загуба. Важният детайл тук е да отправите залозите си в различни букмейкъри, намирайки най-изгодните за вас коефициенти, гарантирайки си и печалба на сто процента.

Хубаво е да се говори с примери, поради което ви даваме такъв. Нека приемем, че един срещу друг играят Анди Мъри и Кей Нишикори. Напълно логично, Анди Мъри е фаворит за победа, поради което в даден букмейкър, например bet365, коефициентът за негов успех е малък – 1,36. Ако направите залог на този коефициент в размер на 801,75 лева, тогава при победа на Мъри ще спечелите сумата от 1090,38 лева. В същото време, друг букмейкър, да кажем Betfair, предлага коефициент от 5,50 за победа на Нишикори. Ако вие заложите сумата от 198,25 лева за изненадващ успех на японеца, то тогава печалбата ви при такъв коефициент ще бъде 1090,38. И ако в случая хвърлите око на всички залози и сметки ще видите сами, че гарантираната ви печалба ще бъде девет процента. Или в числа – малко над 90 лева. И по-важното – няма как да загубите, просто защото каквото и да се случи на тенис корта, вие ще бъдете победители.

Казано иначе, пресмятайки правилно коефициенти и суми за залог при различните букмейкъри, вие вече сте “покрили” всички възможни изходи и математически няма как да претърпите загуба. Вашата печалба се дължи на разликите в коефициентите, като в случая всичко е математика, а не познания за даден спорт или мач. В случая ни бе нужна просто една формула, за да изчислим, че при точно заложени 801,75 лева за Анди Мъри и 198,25 лева за Кей Нишикори, нашият арбитражен залог ще бъде успешен. Тук ключовият фактор е успешното сравнение на коефициентите при различните букмейкъри и изчислението на възможната печалба.

Как приемат букмейкърите това и знаят ли за тази стратегия?

Можете да бъдете сигурни, че букмейкърите са наясно с всяка една стратегия и метод за печалба. Те са наясно и с арбитражните залози, но истината е, че те далеч не пречат на тяхната работа и печалба. Всъщност, те сами създават предпоставките за наличието на подобен метод. Практически те няма и как да понесат загуби от арбитражните залози, защото те не се правят при един определен букмейкър, а се използват различни такива. Нищо от тази стратегия не е и в противовес с правилата.

Как да отсеем възможностите за сигурен залог?

Тези възможности са навсякъде около вас и са в стотици различни варианти всекидневно. Естествено, както и при всяко друго нещо в живота, тук също ще ви бъде нужна практика, за да станете по-добри и успешни в метода и да се справяте по-добре. Голяма част от залозите ви осигуряват шансове за печалба в размер между два и пет процента. А ако вече сте започнали да се справят наистина добре, можете да помислите и за шансове за печалба в размер на десет процента.

Колко пари мога да си докарам по този начин?

Всичко си зависи от човека, разбира се. Един ще се справя колебливо, друг ще се справя добре, а трети – още по-добре. Зависи от собствените ви умения и опит. Инвестирайте повече време в проучване на различните букмейкъри и тогава ще се радвате и на по-добри печалби. Ако имате малък капитал, на година съвсем спокойно можете да си докарате между пет и десет хиляди лева.

А колко точно да бъде началният ми капитал?

Препоръчително е да имате поне хиляди лева, които да сте готови да инвестирате в началото. Това е подходяща сума за старт. Естествено, по-голяма сума – по-добре, но това зависи и от собственото ви желание да рискувате с по-големи суми. По-малък капитал логично означава по-малки печалби и обратното.